csütörtök, április 18, 2024

Hasznos tippek és tanácsok Epson készülékekhez:

Ne kapcsolja állandóan ki/be a nyomtatóját, mert minden tintasugaras nyomtató bekapcsoláskor fejet tisztít, amihez tintát használ. Ha rendszeresen használja készülékét,tartsa folyamatosan bekapcsolva (a  készülék pár perc után „Stand by” üzemmódba kapcsol, így az       áramfelhasználás minimális), ezáltal tintát takarít meg.

Ha kifogyott valamelyik patron, ne vegye ki a készülékből, hanem jegyezze meg a patron csomagolásán lévő állatfigurát (vagy a patron kódszámát), és ez alapján vásároljon új patront. Ha hosszabb ideig nincs a készülékben a patron, akkor az a fej beszáradásához vezethet.

Állítsa be azt az üzemmódot a nyomtatón, amely az aktuális feladathoz szükséges, (pl. ha szöveget nyomtat ne állítsa „Fotó” minőségre a nyomtatót, elegendő a „Normál” beállítás). Az optimális beállítással gyorsíthatja a nyomtatást, és csökkentheti a tintafelhasználást.

Ha ritkábban használja a készüléket, legalább havonta nyomtasson vele 1- 2 oldalt, mert ha hosszú ideig nem használja a nyomtót (kb. fél - egy év), akkor beszáradhat a nyomtatófej, (ez garancia idő alatt garanciális esetnek minősül, ha eredeti Epson tintával használja a készüléket).

Általában a nyomatókhoz többféle kapacitású patron vásárolható. Érdemes mindig a nagyobb kapacitásút választani, azzal alacsonyabb lapköltséggel tud nyomtatni.

Vásároljon eredeti kellékanyagot. Minden nyomtatógyártó a saját kellékeihez (patron, fotópapír) fejleszti a készülékeit, amelyek problémamentes működtetése csak így garantálhat ó.

Mindig legyen csere tintapatron otthonában! A tapasztalatok szerint a nyomtató akkor jelzi, hogy kifogyott a tinta, amikor már minden üzlet zárva van.

Hasznos telefonszám:

Epson ügyfélszolgálat: +36 - 80/01 - 47 - 83 (vezetékes hálózatról ingyenesen  hívható)